Oblíbená sociální síť Instagram

Instagram je mobilní aplikace určená pro většinu mobilních operačních systémů a rychle si získal řadu příznivců, využívá ho několik milionů lidí po celém světě a jejich počet neustále roste a Instagram se stává stále více oblíbenější.

Vznik Instagramu
Instagram vznikl v roce 2010 a jako první se objevil v obchodě App Store a dále se rozšiřoval do dalších mobilních obchodů. Založil ho Mike Krieger. V roce 2012 koupil Instagram zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg za jednu miliardu dolarů.

Funkce Instagramu
Na Instagram můžete dávat fotografie, které zachytily okamžiky vašeho života. Fotografii lze upravit řadou filtrů, které fotku vylepší. Pokud chcete vložit více fotografií, můžete z nich vytvořit koláž a nově také jakousi „galerii“, kam vložíte více fotek najednou a lidé si je pak můžou postupně prohlížet. Fotky lze sdílet i na další sociální sítě, jako je Facebook, Twitter a další. Instagram se neustále vyvíjí a stále přidává nové funkce. Vznikl tak například Instagram Direkt, kdy fotografie či zprávu můžete poslat jen jednomu člověku či blízkému okruhu přátel.

Dále také Instagram zavedl Instastories, kde se inspiroval u Snapchatu. Na Instastories můžete sdílet krátká videa a fotky z daného dne, fotky lze doplnit o vtipné komentáře či filtry. Instastories zde mohou být jen po dobu jednoho dne, poté se automaticky vymažou. Další aplikací Instagramu jeBoomerang, za pomoci něhož můžete vytvářet souvislé sekvence několika fotografií.

Hashtagy
Typické pro Instagram jsou také tzv.hashtagy #, tam napíšete hesla, která vaši fotku nejlépe vystihují. Hashtagy vznikly zejména pro lepší orientaci v množství příspěvků, které uživatelé přidávají. Fotek zde bylo zaznamenáno už neuvěřitelných 16 bilionů. Také číslo si lze jen těžko představit. Nejvyužívanějšími hashtagy se staly:
#love
#instagood
#me
#tbt
#follow
#cute
#followme
#photooftheday
#tagsforlikes
#happy